Commissaris Spiegel

On board program

Duur
1 dag

Investering
€ 1.495*

Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

Commissaris Spiegel

Een competente commissaris stelt vragen. Die  vragen gaan ook over zichzelf. Ben ik geschikt om toezicht te houden, bezit ik de juiste eigenschappen? Hoe kijk ik naar de wereld en wat drijft mij als commissaris? Doe ik wat juist is? Zijn er blinde vlekken? Het is goed om jezelf deze vragen te stellen en daar actief op te reflecteren.

In de Commissaris Spiegel ontrafel je jouw persoonlijke kwaliteiten als toezichthouder. Je verwoordt je motivatie om commissaris te willen zijn, scherpt je persoonlijke missie aan en ontdekt welke competenties en gedragingen jou daarbij helpen. Aan het eind van de dag heb je een uitdagende ontwikkelagenda. In het jaar dat volgt zijn er drie voortgangsgesprekken en heb je toegang tot een platform voor kennisontwikkeling.

 

“Toezichthouden is een vak. Daar heb je kennis en vaardigheden voor nodig. En het moet ook bij jou passen. Niet iedereen is geschikt om deze rol te vervullen. Reflectie op jezelf is cruciaal. De Commissaris Spiegel helpt om helder te krijgen hoe je je tot het vak verhoudt. Waar liggen je sterktes, wat zijn je ontwikkelpunten of blinde vlekken? Heel zinvol voor aankomende commissarissen en ook voor wie al langer meeloopt! Daar tijd en ruimte voor nemen kan ik van harte aanbevelen.”

Ella Kok – Majewska MBA

Toezichthouder Bibliotheek AanZet

 

Wat de Commissaris Spiegel je brengt:

De Commissaris Spiegel helpt jou bij het vergroten van je zelfkennis. Onder professionele begeleiding reflecteer je op de kwaliteiten en motivatie die van jou een ideale commissaris maken en op de context waarin jij in het bijzonder tot je recht komt. Je verdiept het inzicht in jouw drijfveren en verheldert je persoonlijke missie. Wie ben je en op welke manier wil jij je rol vervullen? Wat is daarvoor nodig? Je kent na afloop je geschiktheid als commissaris en weet wat jou te doen staat

Voor wie?

De Commissaris Spiegel is bedoeld voor commissarissen, in verschillende fasen van hun loopbaan. Het vergroten van zelfkennis is het doel. Iedere (aanstaande) commissaris met vragen over de eigen geschiktheid of het eigen functioneren heeft baat bij deze spiegel.

Praktische informatie

Locatie

De ontmoeting voor de Commissaris Spiegel in één dag vindt plaats via videoconferencing gefaciliteerd door Studio Wagner, of door een ontmoeting in Amsterdam, Groningen of een plek die jou beter past.

Investering

De Commissaris Spiegel bieden wij aan voor € 1.495, exclusief BTW. Alumni van Wagner | Graduate School ontvangen 25% korting.

Hierbij inbegrepen is:

 • De Organic ScoreCard®
 • De persoonlijke ontwikkelagenda bestaande uit: rapportage en toelichting bij de Organic ScoreCard®, analyse van het curriculum vitae op onderliggende keuzes, analyse van motivatie en drijfveren die daarop van invloed zijn, persoonlijk statement ten opzichte van de rol van de commissaris, overzicht van ontwikkelpunten.
 • Gedurende een jaar drie voortgangsgesprekken op basis van de ontwikkelagenda.
 • Een jaar lang toegang tot platform voor kennisontwikkeling.
 • Locatiekosten en lunch.

Gesprekspartner

2

Alumninetwerk

Kennisbijeenkomsten

Drie keer per jaar komen alumni van de Wagner programma’s bij elkaar tijdens een Kennisbijeenkomst. Nadrukkelijk zijn ook andere geïnteresseerden in dit onderwerp welkom. De kennisbijeenkomsten leveren 2 PE punten op bij erkenning door jouw beroepsgroep.

De eerstvolgende Kennisbijeenkomst vindt plaats op 8 juni 2020 van 16.00 – 18.00 uur.

Meer informatie over de Kennisbijeenkomsten vind je hier.

 

Podium voor Commissarissen & Toezichthouders

Wagner vindt het belangrijk dat alumni gefaciliteerd worden in het vormgeven en voortzetten van hun loopbaan als toezichthouder / commissaris. Daartoe is een Podium gecreëerd waar vraag en aanbod rondom toezichthoudende functies elkaar vindt. Alumni van de Governance Opleiding voor Commissarissen & Bestuurders kunnen na afronding van hun opleiding hun profiel plaatsen op dit Podium.

Podium voor Commissarissen & Toezichthouders

Vraag nu de online brochure aan!

 • Binnen enkele ogenblikken in je mail.
 • Uitgebreide informatie over de opleiding.
 • Op je gemak doorlezen wat onze opleiding zo bijzonder maakt.

Brochure aanvragen

Schrijf je nu gemakkelijk online in!

 • Vul het formulier zorgvuldig in (gemiddeld 5 minuten).
 • Je ontvangt een e-mail met je ingevulde gegevens.
 • Je ontvangt binnen enkele werkdagen een officiële bevestiging van je inschrijving.

Direct inschrijven

Stel je vraag! We streven ernaar je vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden. Toch liever bellen? +31 (0)85 – 016 13 00.

Daniel Folkersma

Programma expert
Daniel Folkersma

06 - 52 45 58 44
daniel@wagner.nl

Bekijk profiel

'Op weg naar een wereld die groter is dan jezelf.'

Onze visie op Governance.

Lees verder

Waarom kiezen voor Wagner?

 • Onafhankelijk en internationaal georiënteerd
 • Wereldwijde academische partners
 • Sinds 1985
 • Trusted advisor
 • Meer dan 15 erkenningen
 • Rijkserkende instelling voor Hoger Onderwijs

Aanmelden nieuwsbrief

checkOnafhankelijk en internationaal georiënteerd  checkSinds 1985checkTrusted advisorcheckRijkserkende instelling voor Hoger OnderwijscheckMeer dan 15 erkenningen