Mr. Christine van den Berg

Faculty Member

Christine van den Berg is specialist in vastgoed- en aanbestedingsrecht. Tot haar cliënten behoren bouwondernemingen en projectontwikkelaars, woningcorporaties en verhuurders en exploitanten van commercieel vastgoed. Na haar studie Nederlands recht werkte zij vele jaren als advocaat bij gerenommeerde traditionele advocatenkantoren.

Zij volgde diverse – postacademische – specialisatieopleidingen op het gebied van Huur- Bouw- en Aanbestedingsrecht. Tot 2013 was zij werkzaam bij diverse grote en middelgrote kantoren. Per februari 2013 is Christine toegetreden tot het team van Legaltree, een samenwerkingsverband van advocaten. Geen advocatenkantoor in traditionele zin, maar een innoverende organisatie waar cliënten op elk gebied een hoog gespecialiseerde adviseur vinden. Naast haar juridische praktijk is zij sinds 1 januari 2013 lid van de Raad van Commissarissen van een woningcorporatie in het midden van het land.

Per 1 januari 2015 heeft zij bij diezelfde woningcorporatie het stokje van voorzitter van de RvC overgenomen. Vanuit haar achtergrond als advocaat, waarbij zij onder meer directieteams van woningcorporaties heeft geadviseerd en adviseert bij corporate governance vraagstukken en vanuit de ervaring van lid respectievelijk voorzitter van de Raad van Commissarissen zal zij u meer algemeen bijpraten over de zogenaamde governance hygiëne vanuit het juridisch perspectief, waarbij onder meer zal worden ingegaan op trends en ontwikkelingen, de positie van de RvC/RvT, de juridische ontwikkelingen waaronder het wettelijk kader maar ook de jurisprudentie die zich in de afgelopen jaren in steeds verdergaande mate richt op aansprakelijkheid van bestuurders en commissarissen/toezichthouders

Waarom kiezen voor Wagner?

  • Onafhankelijk en internationaal georiënteerd
  • Wereldwijde academische partners
  • Sinds 1985
  • Trusted advisor
  • Meer dan 15 erkenningen
  • Rijkserkende instelling voor Hoger Onderwijs

Kalender

Masterclass Missie Visie
Nieuw Allardsoog, Bakkeveen
Coach Oefendagen
Berghotel, Amersfoort
Training Teamcoaching
Berghotel, Amersfoort
Coachopleiding Post-HBO
Nieuw Allardsoog, Bakkeveen
Masterclasses Toekomstig Leiderschap in de Sport
KNVB Campus, Papendal, SX, IGC

Volledige kalender

Maak je wereld groter. Je ontmoet bij ons academische kennis. Inspirerende praktijkverhalen. Geaccrediteerde topopleidingen. En misschien wel relaties voor het leven.

Lees meer over Wagner

 

checkOnafhankelijk en internationaal georiënteerd  checkSinds 1985checkTrusted advisorcheckRijkserkende instelling voor Hoger OnderwijscheckMeer dan 15 erkenningen