Coachopleiding Post-HBO

Psychologie van de veranderende mens

Duur
10 maanden

Studiebelasting
4 uren per week

Startdatum
26 september 2019

Opleidingskosten
€ 4.750*

Coachopleiding Post-HBO

Ons werk en leven is aan verandering onderhevig. Vaak levert dat weerstand op, maar evenwichtige professionals gaan daar succesvol mee om. In de Post-HBO Coachopleiding leer je blijvende transformatie op gang te brengen bij mens en organisatie. Waarden als de ‘why’ van de mensen staan centraal. Daarbij staan ‘critical moments’ van zelfreflectie op de eerste plaats.

In de Post-HBO Coachopleiding leer je hoe je vanuit je eigen kracht bij de ander persoonlijke ontwikkeling kunt faciliteren en stimuleren. Want de kracht van het transformationele coachen is mensen tot inzicht, andere beleving en nieuw gedrag te laten komen, waarbij je de ander laat zien welke grensverleggende mogelijkheden hij of zij in zich heeft. Je leert de ander om zijn of haar uitdagingen in werk of privé beter, met meer plezier en effectiever aan te pakken.

De missie van de Coachopleiding is: werken aan jezelf voor organisatietransformatie, om vitaler te zijn en duurzame inzetbaarheid van mensen te realiseren. Well being vergroten door te reflecteren op jezelf. In alle opleidingsdagen zitten onderdelen voor het Denken, Voelen en Doen. We laten je werken met een diversiteit aan coachtechnieken, die deze drie gebieden verder ontwikkelen.

“In de Coachopleiding heb ik veel gelegenheid gehad te leren over mijzelf en de situaties die ik in het dagelijks leven tegenkom. Als manager in een organisatie die in verandering is, ervaar ik veel druk en weerstand. Ik merk dat ik nu veel meer tools in handen heb om gesprekken te voeren over de onderwerpen die spelen. Ik creëer nu ruimte om het gesprek aan te gaan.”

Laurien Metz

Transformationeel Coach & Trainer

Wat de Coachopleiding Post-HBO je brengt

 • Je bent in staat om mensen in uitdagende situaties te coachen.
 • Je kunt werken met een grote diversiteit van coachtechnieken.
 • Je leert mensen het effect van hun doen, laten en handelen bij anderen begrijpen.
 • Je bent in staat een professionele coachpraktijk op te zetten.
 • Jouw specialismen ontwikkelen met de Masterclasses en de Trainersopleiding.
 • Post-HBO diploma

Voor wie?

Er zijn vele professies waar je de opgedane vaardigheden kunt inzetten. Je ontmoet in de opleiding professionals met een diverse achtergrond. Bijvoorbeeld studieloopbaanbegeleiders, teamleiders, adviseurs, managers en bestuurders die coachend leiding willen geven. Daarnaast zijn er deelnemers die met het Post-HBO diploma een professionele coachpraktijk willen opzetten.

Curriculum

De Coachopleiding Post-HBO bestaat uit negen modules van twee dagen, verdeeld over tien maanden. Elke module heeft een mix van theorie, modellen, oefeningen & werkvormen, persoonlijke- en cliëntsessies, groepsdynamica, persoonlijke feedback, presentaties en veel oefenen. Tijdens de opleiding worden er vier Coach Oefendagen georganiseerd om het transformationeel coachen goed te oefenen.

Intervisie: Er zijn 8 intervisieavonden in groepen van 4-5 deelnemers waarin werkvormen worden geoefend.
Verplicht: 1 Oefendag Coaching
Facultatief: Er zijn regelmatig Oefendagen Coaching en er wordt eenmaal per jaar een Masterclass Zelfstandige Praktijkvoering georganiseerd.
Type educatie: Post-HBO ~
Vooropleiding: De opleiding vereist een HBO leer-, denk-, of ervaringsniveau.
Studiebelasting: 4 uren per week.
Groepsomvang: Minimaal 8 en maximaal 14 deelnemers. In negen modules van twee dagen komt het volgende aan bod:

 • Module 1: Het ik-gedeelte: Persoonlijke kwaliteiten en valkuilen, Overtuigingen ombuigen.
 • Module 2: Het ik-gedeelte: Reactiviteit en pro-activiteit, Aanwezigheid in het hier en nu.
 • Module 3: Ik & de ander: Coaching met jezelf als instrument, Volledige boodschap geven.
 • Module 4: Ik & de ander: Precisievragen stellen, Organisatieopstellingen.
 • Module 5: Ik & de ander: Relatiedag: Relationeel werk, Mensen ‘lezen’, Geweldloze communicatie.
 • Module 6: Het wij-gedeelte: Projectie en overdracht, The Work (Byron Katie), Beelden van elkaar onderzoeken.
 • Module 7: Zelfgeleide groep: De groep maakt en verzorgt haar eigen programma, Binding patronen uit Voice Dialogue.
 • Module 8: Omzien & vooruitblikken: Teamontwikkeling, 6 teambewegingen, je onderliggende angsten ombuigen, Pad van je leven.
 • Module 9: Geven van een examen coachgesprek. Uitreiking diploma of certificaat.

“Ik heb de Coachopleiding als bijzonder prettig, leerzaam en verhelderend ervaren. Dit is voor mijn persoonlijke ontwikkeling heel goed geweest. Ik heb een andere benadering in gesprekken ontwikkeld en dat levert een andere dynamiek in relaties op. Een prettige en constructieve samenwerking met andere mensen.”  

Shakib Derna

Praktische informatie

Startdata en locatie

Startdatum 26 september 2019, Nieuw Allardsoog, Bakkeveen

 • Module 1: 26 en 27 september 2019
 • Module 2: 31 oktober en 1 november 2019
 • Module 3: 28 en 29 november 2019
 • Module 4: 09 en 10 januari 2020
 • Module 5: 06 en 07 februari 2020
 • Module 6: 05 en 06 maart 2020
 • Module 7: 09 en 10 april 2020
 • Module 8: 14 en 15 mei 2020
 • Module 9: 11 en 12 juni 2020 (Examen)

 

Startdatum 17 oktober 2019, Nieuwe Ruimte, Breda

 • Module 1: 17 en 18 oktober 2019
 • Module 2: 14 en 15 november 2019
 • Module 3: 12 en 13 december 2019
 • Module 4: 16 en 17 januari 2020
 • Module 5: 13 en 14 februari 2020
 • Module 6: 12 en 13 maart 2020
 • Module 7: 16 en 17 april 2020
 • Module 8: 14 en 15 mei 2020
 • Module 9: 18 en 19 juni 2020 (Examen)

 

Investering

Opleiding: € 4.750*.

Arrangementskosten: € 1.170**.

Boeken: ca. € 145.

*De opleidingskosten zijn inclusief begeleiding op de opleidingslocatie, digitaal kennisplatform, 1 verplichte Coach Oefendag en exclusief studieboeken en arrangementskosten. De opleiding is vrijgesteld van BTW.

** Eventuele overnachtingen zijn niet inbegrepen en dienen door de deelnemer zelf gereserveerd te worden.

Fiscale aftrek voor uw studiekosten & rentevrije financieringsregeling

Je kunt als zelfstandig ondernemer of als werknemer altijd gebruik maken van de persoonsgebonden aftrek of de fiscale aftrek voor studiekosten. Dit houdt in dat de kosten van scholing, met inachtneming van een drempel op je inkomen, in mindering gebracht kunnen worden. In overleg kunnen we afspraken maken over financieringsregelingen.

Diploma

Na afronding van de Coachopleiding ontvang je een Post-HBO diploma (geslaagd tijdens het examen) of een certificaat van deelname (nog niet geslaagd tijdens het examen).

Faculty

2

Accreditatie

Post-HBO

Wagner is een door de Rijksoverheid erkende instelling voor Hoger Onderwijs (BRIN nummer: 30PH). De Coachopleiding is Post-HBO geaccrediteerd.

EQA certificering door de NOBCO

De Coachopleiding is tevens EQA gecertificeerd op practitioner niveau door de NOBCO, de Nederlandse Beroepsvereniging voor Coaches.

Transformationeel Coachnetwerk

Wagner heeft een netwerk van professionele transformationeel coaches, trainers, bemiddelaars, mediators en procesbegeleiders. Doel van het netwerk is het transformationele vakmanschap te verdiepen en uit te breiden met nieuwe werkvormen en inzichten. Als lid van dit netwerk ben je gerechtigd om het Transformationeel Coach logo te voeren. Het is nadrukkelijk niet noodzakelijk een eigen praktijk te hebben, ook als (proces)begeleider of leidinggevende in een organisatie, mediator of als trainer kun je lid worden van het Transformationeel Coachnetwerk.

Uitgangspunten

 • De netwerkorganisatie van coaches en procesbegeleiders is een verband van bij Wagner opgeleiden met een transformationele werkwijze die deze werkwijze samen met vakgenoten verder willen ontwikkelen.
 • Samen staan zij voor een transformationele aanpak. De transformationele uitgangspunten worden door alle leden onderschreven en ondertekend.
 • Als onderdeel van het lidmaatschap zorgt Wagner daarnaast voor vakinhoudelijke bijscholing middels de halfjaarlijkse netwerkbijeenkomsten. Dit behelst uitwisseling, nieuwe specifieke werkvormen en gastsprekers in Groningen of Amersfoort.
 • Andere eendaagse activiteiten biedt Wagner aan met 50% korting voor netwerkleden, zoals de eendaagse Masterclasses (normaal € 125) of oefendagen (normaal € 125). Opleidingen vallen hier niet onder.
 • Wagner vervuld voor de aangesloten leden de rol van expertisecentrum. In principe bieden wij 1 of 2 telefoongesprekken of via Skype met de coach aan, zodat je zelf weer verder kan.
 • Ieder lid krijgt een naamsvermelding en link op de Wagner website, onder het kopje Coaches.
 • Gebruik van Transformationeel Coach logo voor je website en ander PR materiaal.

Investering

Jaarlijkse investering lidmaatschap: € 99, vrijgesteld van BTW.

Aanmelden Coachnetwerk

Coaches

Wagner Coaches zijn gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die in hun privé- of werkleven veranderingen doormaken en daarbij een prettig confronterende meekijker zoeken. Onze coaches hebben evenzeer zulke transformationele processen meegemaakt en weten uit eigen ervaring wat het is om ‘oude’ patronen te herkennen en om te zetten in nieuw gedrag. Onze coaches zullen je uitnodigen je eigen talenten en vermogens tot groei in te zetten in je dagelijks (werk)leven, waardoor nieuw gedrag ingeoefend kan worden. Onze Coaches houden zich aan onze richtlijnen. Hierin staat hoe hun kwaliteit als transformationeel coach wordt gewaarborgd door de jaarlijkse verplichte nascholing als coach. Het Transformationeel Coachnetwerk telt ruim 30 coaches door heel Nederland.

Bekijk alle coaches

Raad van Advies

Ten behoeve van de kwaliteit van het onderwijs adviseert de Raad van Advies Wagner, zowel gevraagd als ongevraagd, op strategisch gebied en inzake de gewenste ontwikkeling van de Coaching en Training Opleidingen. Verschillende experts uit het vakgebied zijn in de Raad van Advies vertegenwoordigd. De Raad van Advies is onafhankelijk en beoordeelt op afstand de verrichtingen van Wagner en komt minimaal een keer per jaar bijeen.

De Raad van Advies bestaat uit:

 

Vraag nu de online brochure aan!

 • Binnen enkele ogenblikken in je mail.
 • Uitgebreide informatie over de opleiding.
 • Op je gemak doorlezen wat onze opleiding zo bijzonder maakt.

Brochure aanvragen

Schrijf je nu gemakkelijk online in!

 • Vul het formulier zorgvuldig in (gemiddeld 5 minuten).
 • Je ontvangt een e-mail met je ingevulde gegevens.
 • Je ontvangt binnen enkele werkdagen een officiële bevestiging van je inschrijving.

Direct inschrijven

Stel je vraag! We streven ernaar je vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden. Toch liever bellen? +31 (0)85 – 016 13 00.

Gesprekspartner
Ingrid Huting

06 - 25 45 18 45
ingrid@wagner.nl

Bekijk profiel

Informatieavond

11 juni 2019, Breda
17 juni 2019, Groningen

Aanmelden

Accreditaties

phbo logo

Post-HBO

eqa practisioner logo

EQA


crkbo instelling logo

CRKBO

 

 

Waarom kiezen voor Wagner?

 • Coaching op transformationele wijze
 • Topdocenten met veel praktijkervaring
 • Post-HBO geaccrediteerd
 • EQA gecertificeerd op practioner niveau

checkOnafhankelijk en internationaal georiënteerd  checkSinds 1985checkTrusted advisorcheckRijkserkende instelling voor Hoger OnderwijscheckMeer dan 15 erkenningen