Executive MBA Sport & Health

Ondernemerschap, leiderschap en innovatie in sport en health

Duur
2 jaar

Studiebelasting
1680 uur

Startdatum
9 januari 2020

Opleidingskosten
€ 24.000*

Executive MBA Sport & Health

Vanuit je eigen professie en passie voor sport en gezondheid wil je een bijdrage leveren aan de sport- en health sector. Je zoekt de randen van je vakgebied op. Maar soms ga je daarover. Daarom wil je een nog betere gesprekspartner zijn. Voor de specialisten in hun vakgebied. Maar ook, voor bestuur en directie. De tweejarige Executive MBA Sport & Health brengt ontwikkelingen in de sport- en health sector, internationalisering, professionele ontwikkeling en kenniscreatie al 28 jaar succesvol samen. Je vergroot er je handelingsrepertoire, werkt aan professioneel leiderschap en bouwt aan een netwerk voor het leven.

“De Executive MBA is voor mij life changing. Door de combinatie van ondernemerschap, leiderschap en innovatie ben ik anders naar mezelf en de maatschappij gaan kijken. Het is meer dan een kennisopleiding. De opleiding zorgde voor een versnelde transformatie in mezelf om de sportmaatschappij te dienen en terug in zijn kracht te zetten.”

Sandra Temmerman MBA

 

Wat deze MBA jou en jouw organisatie brengt

 • Je haalt de laatste inzichten en kennis in huis op het gebied van sport- en health management.
 • Je legt verbinding met andere managementdisciplines, binnen en buiten de organisatie.
 • Je bent dé professional binnen de organisatie die weet in te spelen op de nieuwste ontwikkelingen.
 • Je levert een doorslaggevende bijdrage aan het leiderschap, ondernemerschap en innovatief vermogen.
 • Begeleiding van je thesis door onze academic advisor.
 • Je levert met jouw thesis een bijdrage aan de ontwikkeling van het vakgebied.
 • Toegang tot een actief alumninetwerk.

Voor wie?

De Executive MBA Sport & Health brengt een groep getalenteerde professionals met een affiniteit in sport en health samen onder leiding van gerenommeerde docenten. Je gaat je primair focussen op leiderschap, ondernemerschap en innovatie. Want het zijn deze competenties, de het succes van de sport- en health professional én de sport- en health organisatie van morgen bepalen. Ook technologie, internationalisering, competentiemanagement, wetenschapsfilosofie en organisatiekunde vormen belangrijke accenten in het veelomvattende programma.

Curriculum

Programmajaar 1

Het eerste jaar ‘Professioneel sport- & health management’ bestaat uit zeven modules en een studiereis.

Studiebelasting eerste jaar: 840 uur (ca. 16 uur per week) 33 eendaagse colleges (op donderdag van 14.00 – 22.00 uur), 10 daagse studiereis, opdrachten en zelfstudie.

 • Module 1: Organisatie en strategie in de bedrijfstak sport en health en de visie op leren
 • Module 2: Maatschappelijke positionering, ondernemerschap, business modeling en financiën
 • Module 3: Facility- en event management
 • Module 4: Marketing en communicatie
 • Module 5: Governance en verandermanagement
 • Module 6: Leiderschap, teamontwikkeling en zelfreflectie
 • Module 7: Management in sport en health als wetenschapsgebied
 • Module Studiereis: China

Programma jaar 2

Het tweede jaar is het masterjaar en bestaat uit drie modules en een studiereis.

Studiebelasting tweede jaar: 840 uur (ca. 16 uur per week) 19 eendaagse colleges (op donderdag van 14.00 – 22.00 uur), studiereis NASSM, onderzoek- en thesisbegeleiding.

 • Module 7: Management in sport en health als wetenschapsgebied
 • Module 8: De opzet van het onderzoek
 • Module 9: Onderzoek uitvoeren en wetenschappelijk publiceren
 • Module Studiereis: NASSM-Congres USA of Canada

“De Executive MBA moest mij helpen mijn ambities waar te maken. En dat heeft het gedaan. Meer dan dat zelfs. Mede dankzij de sterke basis die is gelegd, zie ik mijn toekomst als ondernemer in de sport vol vertrouwen en energie tegemoet.”

Femke Roest MBA

Ondernemer Sports Intelligence

Praktische informatie

Startdatum en locaties

Startdatum: 9 januari 2020

Locaties: Hotel & Congrescentrum Papendal, KNVB Campus, Zeist en SX Eindhoven

Investering

Opleidingskosten: € 24.000* inclusief studiereis naar China en studiereis met bezoek aan conferentie North American Society for Sport Management (NASSM).

Instapmodule Finance: € 450. Deze module is verplicht voor niet-financieel opgeleiden.

Arrangementskosten 1e jaar: € 2.750, inclusief overnachtingen

Arrangementskosten 2e jaar: € 1.950, inclusief overnachtingen

Examenkosten 2e jaar: € 850

Boeken: ca € 800

*De opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW en inclusief begeleiding op de opleidingslocatie en digitaal kennisplatform, exclusief studieboeken, examenkosten en arrangementskosten. Voor de studiereizen geldt dat deze exclusief retourvlucht/transfer, aanvraag visum en eventueel reis- en annuleringsverzekering zijn.

Fiscale aftrek voor studiekosten & rentevrije financieringsregeling

Je kunt als zelfstandig ondernemer of als werknemer altijd gebruik maken van de persoonsgebonden aftrek of de fiscale aftrek voor studiekosten. Dit houdt in dat de kosten van scholing, met inachtneming van een drempel op je inkomen, in mindering gebracht kunnen worden. Daarnaast biedt Wagner de mogelijkheid een financieringsregeling, vrij van renteheffing, af te sluiten.

Levenlanglerenkrediet

Wil je de Executive MBA Sport & Health volgen, maar heb je geen recht meer op reguliere studiefinanciering? Je kunt onder bepaalde voorwaarden geld lenen via het levenlanglerenkrediet.

Diploma

Na afronding van de Executive MBA Sport & Health ontvang je het diploma en mag je de titel MBA achter je naam voeren. De diploma-uitreiking vindt plaats in de A-kerk in Groningen.

 

 

“Geen enkele business in de wereld heeft zo’n gigantische value driver als sport. De nieuwe generatie managers en bestuurders moeten een open blik hebben en de talent pipeline moet niet alleen van het veld komen. Wij willen daar met de Executive MBA Sport & Health zelf graag een rol in spelen.”

Prof. drs. Philip Wagner

Initiatiefnemer Executive MBA Sport & Health

Faculty

2

“Als oud topsporter was de Executive MBA voor mij een cadeautje. De opzet van executive education maakt de leeromgeving professioneel en biedt veel ruimte voor individuele ontwikkeling. Trots ben ik op de afronding van mijn thesis, vooral omdat ik heb gemerkt dat deze MBA mij heeft laten groeien naar een hoger niveau van denken. Na 30 jaar werkzaam te zijn geweest bij een bank ben ik nu unithoofd in een ziekenhuis; de MBA heeft bijgedragen aan deze carrière switch! ‘You can achieve anything if you allow yourself to look from a different paradigm’.”

Adri Jaarsma MBA

Unithoofd Martini Ziekenhuis

Accreditatie

NVAO

De Executive MBA Sport & Health is door de NVAO op basis van de internationale AMBA (MBA) eisen  geaccrediteerd. De instellingscode (BRIN nummer) van Wagner is 30PH. Het CROHO nummer van de Executive MBA Sport & Health is 70155.

PIcompany

Wij zijn partner van PIcompany ten behoeve van o.m. de ontwikkeling en het gebruik van leiderschapscompetentieprofielen in sportmanagement.

Internationale expertise en partnerships

Wagner werkt internationaal samen; waaronder met universiteiten in Canada, de Verenigde Staten, China en Zuid-Amerika. Wagner vormt bovendien samen met een aantal Europese universiteiten het European Network of Sport Sciences in Higher Education en is lid van de North American Society Sport Management (NASSM). Daarnaast is Wagner een van de founding partners van de World Association in Sport Management (WASM).

“De Executive MBA heeft mij een paar flinke stappen vooruit gebracht in mijn vakgebied. Als bedrijfskundige/controller met een eigen bedrijf is het goed een bedrijfskundige blik te werpen op een conservatief vakgebied als sport. Total Quality Management in High Performance Management, mijn afstudeerrichting, zij issues waar ik zowel binnen als ook buiten de sport goede ervaringen mee opdoe en die deuren voor mij openen. Topopleiding door stimulerende (sport-)omgevingen, interessante docenten, perfecte organisatie en een hoog niveau mede door de kennis en kunde van mijn groep.”

Dankmar Caderius van Veen MBA

Eigenaar Projectbureau DCV

Alumninetwerk

Alumni Meeting Sport Management

Een keer per jaar komen alumni van de Executive MBA Sport & Health en andere geïnteresseerden bijeen. Een mooie traditie, waarbij we nieuwe mensen ontmoeten en van elkaar leren. Zo versterken we ons netwerk en groeien we als professional.

 

 

“Een studie naast je werk is af en toe echt gekkenwerk, maar het is zeker de moeite waard. De laatste twee jaar stonden in het teken van verwonderen, leren, ontwikkeling en momenten van onzekerheid. Ik kan wel met zekerheid zeggen dat het heeft bijgedragen aan mijn ontwikkeling als persoon en het heeft mij op het gebied van kennis versterkt.”

Tjeerd Meijer MBA

Sales Representative, Amer Sports Netherlands BV

Raad van Advies

Ten behoeve van de kwaliteit van het onderwijs adviseert de Raad van Advies Wagner, zowel gevraagd als ongevraagd, op strategisch gebied en inzake de gewenste ontwikkeling van de Executive MBA Sport & Health. Verschillende experts uit het vakgebied zijn in de Raad van Advies vertegenwoordigd. De Raad van Advies is onafhankelijk en beoordeelt op afstand de verrichtingen van Wagner en komt minimaal een keer per jaar bijeen.

De Raad van Advies bestaat uit:

 • Drs. Clémence Ross, voorzitter
 • Joop Alberda
 • Foppe de Haan
 • Theo ten Tije MSM
 • Drs. Steven Volkers

“Zowel het schrijven van mijn thesis als de hele Executive MBA hebben mijn kennis op het gebied van sport (management) verbreed en verdiept. Hier ga ik mijn verdere carrière veel plezier aan beleven!”

Jorike Olde Loohuis MBA

Docent Vitaal Burgerschap, ROC Flevoland

Partners

Wagner werkt internationaal samen; waaronder met universiteiten in Canada, de Verenigde Staten, China an Zuid-Amerika. Wagner vormt bovendien samen met een aantal Europese universiteiten het European Network of Sport Sciences in Higher Education en is lid van het North American Society Sport Management (NASSM).

beijing sport university

Beijing Sport University

sportknowhow logo
logo sport netwerk

Sport-Netwerk

logo holland sport industry

Holland Sports & Industry

logo nassm

NASSM

“Door de Executive MBA Sport Management heb ik mij binnen het sportmanagement op breed vlak kunnen ontwikkelen om eindelijk de stap te durven zetten mijn eigen onderneming binnen de sport te starten. Gaaf om te zien dat je de materie nu zelf toepast in de praktijk.”

Babette Zonnveld MBA

Ondernemer Mom in Balance

Vraag nu de online brochure aan!

 • Binnen enkele ogenblikken in je mail.
 • Uitgebreide informatie over de opleiding.
 • Op je gemak doorlezen wat onze opleiding zo bijzonder maakt.

Brochure aanvragen

Schrijf je nu gemakkelijk online in!

 • Vul het formulier zorgvuldig in (gemiddeld 5 minuten).
 • Je ontvangt een e-mail met je ingevulde gegevens.
 • Je ontvangt binnen enkele werkdagen een officiële bevestiging van je inschrijving.

Direct inschrijven

Stel je vraag!
We streven ernaar je vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden. Toch liever bellen? +31 (0)85 – 016 13 00.

Gesprekspartner
Jildou Jongman

06 - 11 45 19 71
jildou@wagner.nl

Bekijk profiel

Accreditaties

nvao logo

NVAO

pi company partner logo

PI Company

crkbo instelling logo

CRKBO

Waarom kiezen voor Wagner?

 • Twee jaar studeren, een netwerk voor het leven
 • Create your own Game; leren waar het internet ophoudt
 • Topdocenten uit wetenschap en praktijk
 • Inspirerende leeromgeving in binnen- en buitenland
 • Knowledge on Tour; internationale studiereizen

Aanmelden nieuwsbrief

checkOnafhankelijk en internationaal georiënteerd  checkSinds 1985checkTrusted advisorcheckRijkserkende instelling voor Hoger OnderwijscheckMeer dan 15 erkenningen