Executive MBA Sports & Health

Nu ook modulair te volgen!

Duur
8 weken per module

Studiebelasting
15 uur per week

Startdatum
09 september 2021

Opleidingskosten
€ 29.700

Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

Executive MBA Sports & Health

De aandacht voor gezondheid en sport is branche overschrijdend. Sport en gezondheid is een maatschappelijke aangelegenheid geworden waarin vitaliteit een centrale rol speelt. Managers, ondernemers en bestuurders hebben veel baat bij een MBA opleiding die hen inspireert de kansen van morgen vorm te geven: de Executive MBA Sports & Health. Jij kiest daarmee voor een MBA die meer biedt dan welke algemene bedrijfskundige MBA dan ook. De conclusie uit actuele discussies bij universiteiten en in het bedrijfsleven: De juiste MBA bij de juiste persoon op het juiste moment is goud waard. De NVAO geaccrediteerde Executive MBA Sports & Health duurt twee jaar (deeltijd). We geven je daarin een platform waar grenzen worden verlegd en innovatie in economisch denken centraal staat. Je vergroot je kennis van tal van disciplines, duikt de internationale samenleving in en bouwt aan een netwerk voor het leven.

“Positieve gezondheid met aandacht voor preventie is een mindshift die het begrip ‘health’ in de wereld een nieuw potentieel geeft. Sports en health versterken elkaar op een unieke manier. Niets anders in de wereld heeft zo’n uitstraling en verbindingskracht als sport. Om het gemeenschappelijk potentieel van sports en health te benutten zijn de beste ondernemers, leiders en managers nodig. Die leiden wij hier op.”

Prof. drs. Philip Wagner

Initiatiefnemer Executive MBA Sports & Health

De Executive MBA:

 • Is veelomvattend, uitdagend en geaccrediteerd.
 • Ondersteunt ondernemerschap, leiderschap en innovatie.
 • Kent een didactisch concept van leren, onderzoeken en ervaren.
 • Leidt tot een thesis die aanzet tot innovaties.
 • Vergroot branche breed de aandacht voor gezondheid en sport.
 • Heeft docenten die uitdagen, ondersteunen en enthousiasmeren.
 • Is ook modulair te volgen.
 • Is ook geschikt voor mensen met een kortere scholingsbehoefte. Je kunt ook losse modules volgen.

Voor wie?

Deze MBA is bedoeld voor professionals die om zich heen kansen zien om bij te dragen aan een gezonder bedrijfsleven, aan fittere organisaties. De opleiding is geschikt voor mensen met verschillende ervaringen en achtergronden: van een marketeer tot een medisch specialist, van een bestuurder (in de zorg) dot een onderzoeker, van een houder van een eerstelijnspraktijk tot een beleidsmaker. Voor iedereen die in welke branche dan ook als professional de aandacht voor gezondheid en sport wil vergroten. Word die ondernemende leider met een visie en oplossingen voor het welzijn van maatschappij en economie.

Je weet wat het is om door te zetten, je hebt een blik die breder is dan je eigen vakgebied, je opereert zelfstandig en wordt graag uitgedaagd. Je staat open voor het delen van je kennis en ervaringen, samen met ons en je studiegenoten ontwikkel je competenties op het gebied van leiderschap, ondernemen en innoveren. Dan pas je in de brede doelgroep voor deze MBA (academisch/hbo werk- en denkniveau) en past deze opleiding bij jou!

Modulair curriculum

De Executive MBA Sports & Health vindt steeds op andere locaties plaats. De verschillende modules van de MBA zijn ook los te volgen. Het eerste jaar bestaat uit 5 modules met een gemiddelde studielast per module van 168 uur. Het tweede studiejaar bestaat uit 3 modules met een totale studielast van 840 uur. De studiebijeenkomsten vinden op wisselende locaties plaats op de donderdag van 14.00 – 21.00 uur.

De colleges zijn alles behalve schools, maar juist actief en inspirerend. In iedere module bezoek je bedrijven, instellingen of bestuderen we concepten die relevant zijn binnen de context van Sports & Health. Hiermee verbreed je jouw visie op de vitaliteit van de maatschappij.

Onderstaande leergangen zijn ook los te volgen. Door op de titel te klikken komt u op de desbetreffende pagina.

Programma jaar 1

Programma jaar 2

 • Leergang 6: Congres Academy of Management VS
 • Leergang 7: Sports & health als wetenschapsgebied
 • Leergang 8: Masterthesis in sports & health

Waarom een studiereis naar China?

De studiereis leert dat niets vanzelfsprekend is en toont China van dichtbij, in theorie, op straat en achter de deuren. Er is daarnaast volop ruimte om van gedachten te wisselen met je studiegenoten en tot reflectie te komen. De reis vergroot zo het bewustzijn van je eigen identiteit en die van anderen. Dat is een waardevolle belevenis voor zowel je persoonlijke als je professionele leven.

In dit filmpje vertellen prof. dr. Rob de Wijk en prof. drs. Philip Wagner waarom de studiereis naar China gaat.

Praktische informatie

Startdatum en locaties

Startdatum: 09 september 2021

Jaar 1
Module 1: 09 september 2021
Module 2: 11 november 2021
Module 3: 27 januari 2022
Module 4: 13 maart 2022
Module 5: 12 mei 2022

Jaar 2
Data worden spoedig bekend gemaakt.

Locaties: De studiebijeenkomsten vinden plaats op wisselen locaties. Enkele voorbeelden zijn: Papendal, KNVB Campus,, SX Eindhoven, Team Heiner, Thialf, Circuit Zandvoort

Investering

Opleidingskosten totale opleiding

€ 29.700* inclusief studiereis naar China, studiereis met bezoek aan congres van de Academy of Management in de VS, arrangementskosten en examengeld.

Opleidingskosten per module

Jaar 1
Module 1: € 3.600
Module 2: € 3.600
Module 3: € 3.600
Module 4: € 4.950
Module 5: € 3.600
Totaal jaar 1 bij afname in 1 keer: € 17.350

Locatie SXJaar 2
Module 6: € 3.600
Module 7: € 3.600
Module 8: € 7.200
Totaal jaar 2 bij afname in 1 keer € 12.350

Instapmodule Finance: € 450. Deze module is verplicht voor niet-financieel opgeleiden.

*De opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW en inclusief begeleiding op de opleidingslocatie en digitaal kennisplatform, exclusief studieboeken en facultatieve instapmodule finance. Voor de studiereizen geldt dat deze exclusief heen- en terugvlucht, aanvraag visum en eventueel reis- en annuleringsverzekering zijn. De verblijfskosten tijdens de studiereizen zijn gebaseerd op basis van double rooms. Voor het verblijf in single rooms wordt een meerprijs in rekening gebracht.

Hoe financier je deze opleiding?

Er zijn verschillende mogelijkheden om de Executive MBA Sports & Health te financieren. Zo biedt Wagner een financieringsregeling, vrij van renteheffing en zijn je studiekosten fiscaal aftrekbaar. Je vindt alle opties in de brochure ‘Hoe financier je de Executive MBA Sports & Health’.

Download de brochure Financiering

Diploma

Na afronding van de Executive MBA Sports & Health ontvang je het NVAO erkende diploma en mag je de titel MBA achter je naam voeren. Volg je de opleiding modulair of volg je een losse module, dan ontvang je per afgeronde module een certificaat van deelname. Wanneer je alle modules los afneemt en de toetsing succesvol afrondt, leidt een stapeling van alle afzonderlijk gevolgde modules ook tot het MBA diploma.

 

 

“De Executive MBA is voor mij life changing. Door de combinatie van ondernemerschap, leiderschap en innovatie ben ik anders naar mezelf en de maatschappij gaan kijken. Het is meer dan een kennisopleiding. De opleiding zorgde voor een versnelde transformatie in mezelf om de sportmaatschappij te dienen en terug in zijn kracht te zetten.”

Sandra Temmerman MBA

Toelating

Voor inschrijving van deze Executive MBA Sports & Health geldt de volgende toelatingseis:

 • Je bent in het bezit van een diploma op minimaal bachelor niveau of je hebt aantoonbare kennis, inzichten en vaardigheden op het niveau van een bachelor graad.

Is dat niet het geval dan bieden we de mogelijkheid om een toelatingsassessment te doen.

 

Faculty

Topdocenten uit wetenschap en praktijk brengen je naar een volgend niveau

2

“Als oud topsporter was de Executive MBA voor mij een cadeautje. De opzet van executive education maakt de leeromgeving professioneel en biedt veel ruimte voor individuele ontwikkeling. Trots ben ik op de afronding van mijn thesis, vooral omdat ik heb gemerkt dat deze MBA mij heeft laten groeien naar een hoger niveau van denken. Na 30 jaar werkzaam te zijn geweest bij een bank ben ik nu unithoofd in een ziekenhuis; de MBA heeft bijgedragen aan deze carrière switch! ‘You can achieve anything if you allow yourself to look from a different paradigm’.”

Adri Jaarsma MBA

Unithoofd Martini Ziekenhuis

Accreditatie

NVAO

De Executive MBA Sports & Health is door de NVAO op basis van de internationale AMBA (MBA) eisen  geaccrediteerd. De instellingscode (BRIN nummer) van Wagner is 30PH. Het CROHO nummer van de Executive MBA Sports & Health is 70054.

PIcompany

Wij zijn partner van PIcompany ten behoeve van o.m. de ontwikkeling en het gebruik van leiderschapscompetentieprofielen in sportmanagement.

Internationale expertise en partnerships

Wagner werkt internationaal samen; waaronder met universiteiten in Canada, de Verenigde Staten, China en Zuid-Amerika. Wagner vormt bovendien samen met een aantal Europese universiteiten het European Network of Sport Sciences in Higher Education en is lid van de North American Society Sport Management (NASSM). Daarnaast is Wagner een van de founding partners van de World Association in Sport Management (WASM).

 

“De Executive MBA heeft mij een paar flinke stappen vooruit gebracht in mijn vakgebied. Als bedrijfskundige/controller met een eigen bedrijf is het goed een bedrijfskundige blik te werpen op een conservatief vakgebied als sport. Total Quality Management in High Performance Management, mijn afstudeerrichting, zij issues waar ik zowel binnen als ook buiten de sport goede ervaringen mee opdoe en die deuren voor mij openen. Een topopleiding door stimulerende (sport-)omgevingen, interessante docenten, een perfecte organisatie en een hoog niveau mede door de kennis en kunde van mijn groep.”

Dankmar Caderius van Veen MBA

Eigenaar Projectbureau DCV

Alumninetwerk

Kennisbijeenkomsten

Vier keer per jaar komen alumni van de Wagner programma’s bij elkaar tijdens een Kennisbijeenkomst. Nadrukkelijk zijn ook andere geïnteresseerden in dit onderwerp welkom. De kennisbijeenkomsten leveren 2 PE punten op bij erkenning door jouw beroepsgroep.

Meer informatie over de Kennisbijeenkomsten vind je hier.

 

“Een studie naast je werk is af en toe echt gekkenwerk, maar het is zeker de moeite waard. De laatste twee jaar stonden in het teken van verwonderen, leren, ontwikkeling en momenten van onzekerheid. Ik kan wel met zekerheid zeggen dat het heeft bijgedragen aan mijn ontwikkeling als persoon en het heeft mij op het gebied van kennis versterkt.”

Tjeerd Meijer MBA

Sales Representative, Amer Sports Netherlands BV

Raad van Advies

Ten behoeve van de kwaliteit van het onderwijs adviseert de Raad van Advies Wagner, zowel gevraagd als ongevraagd, op strategisch gebied en inzake de gewenste ontwikkeling van de Executive MBA Sports & Health. Verschillende experts uit het vakgebied zijn in de Raad van Advies vertegenwoordigd. De Raad van Advies is onafhankelijk en beoordeelt op afstand de verrichtingen van Wagner en komt minimaal een keer per jaar bijeen.

De Raad van Advies bestaat uit:

 • Drs. Clémence Ross, voorzitter
 • Joop Alberda
 • Drs. Steven Volkers
 • Dr. Remco Hoekman

 

“Zowel het schrijven van mijn thesis als de hele Executive MBA hebben mijn kennis op het gebied van sport (management) verbreed en verdiept. Hier ga ik mijn verdere carrière veel plezier aan beleven!”

Jorike Olde Loohuis MSc MBA

Beleidsadviseur Sport, Gemeente Wijk bij Duurstede

Partners

Wagner werkt internationaal samen; waaronder met universiteiten in Canada, de Verenigde Staten, China an Zuid-Amerika. Wagner vormt bovendien samen met een aantal Europese universiteiten het European Network of Sport Sciences in Higher Education en is lid van het North American Society Sport Management (NASSM). 

beijing sport university

sportknowhow logo

Logo SportNetwerk

logo nassm

 

 

 

 

“Door de Executive MBA heb ik mij binnen het sportmanagement op breed vlak kunnen ontwikkelen om eindelijk de stap te durven zetten mijn eigen onderneming binnen de sport te starten. Gaaf om te zien dat je de materie nu zelf toepast in de praktijk.”

Babette Zonnveld MBA

Ondernemer Mom in Balance
Vraag nu de online brochure aan!

 • Binnen enkele ogenblikken in je mail.
 • Uitgebreide informatie over de opleiding.
 • Op je gemak doorlezen wat onze opleiding zo bijzonder maakt.

Brochure aanvragen

Schrijf je nu gemakkelijk online in!

 • Vul het formulier zorgvuldig in (gemiddeld 5 minuten).
 • Je ontvangt een e-mail met je ingevulde gegevens.
 • Je ontvangt binnen enkele werkdagen een officiële bevestiging van je inschrijving.

Direct inschrijven

Stel je vraag!
We streven ernaar je vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden. Toch liever bellen? +31 (0)85 – 016 13 00.

Programma expert
Jildou Jongman

06 - 11 45 19 71
jildou@wagner.nl

Bekijk profiel

Gezondheid wordt ook voor de sport een belangrijke focus

Lees verder

Accreditaties

nvao logo

NVAO

pi company partner logo

PI Company

crkbo instelling logo

CRKBO

Waarom kiezen voor Wagner?

 • Twee jaar studeren, een netwerk voor het leven
 • Create your own Game; leren waar het internet ophoudt
 • Topdocenten uit wetenschap en praktijk
 • Inspirerende leeromgeving in binnen- en buitenland
 • Knowledge on Tour; internationale studiereizen

Aanmelden nieuwsbrief

checkOnafhankelijk en internationaal georiënteerd  checkSinds 1985checkTrusted advisorcheckRijkserkende instelling voor Hoger OnderwijscheckMeer dan 15 erkenningen