Executive MBA Sports & Health

Op kop gaan

Duur
2 jaar, 1 dag per week

Studiebelasting
1680 uur

Startdatum
9 januari 2020

Opleidingskosten
€ 29.550*

Executive MBA Sports & Health

De Executive MBA Sports & Health is meer dan een algemeen bedrijfskundige MBA. Je leert vernieuwende en realiseerbare oplossingen te creëren voor vragen binnen een veld dat groeit in relevantie. We zien de waarde van sport en bewegen voor het brede welbevinden van de maatschappij steeds beter in. Vraagstukken rond dat welbevinden zijn talrijk en overstijgen domeinen. Het potentieel benutten vraagt om een wisseling van perspectief, lef en vernieuwing. In de tweejarige Executive MBA Sports & Health krijgt je talent om grenzen te verleggen, nieuwe verbindingen te creëren en innovatief te zijn daarom een stevige impuls. Je ontplooit je als manager, leider en ondernemer. Je vergroot je kennis van tal van disciplines, duikt de samenleving in en bouwt aan een netwerk voor het leven. Je leert vanaf de eerste dag van de opleiding en draagt na afloop de titel MBA. Ben jij klaar voor die versnelling?

“Positieve gezondheid met aandacht voor preventie is een mindshift die het begrip ‘health’ in de wereld een nieuw potentieel geeft. Sport en health versterken elkaar op een unieke manier. Niets anders in de wereld heeft zo’n uitstraling en verbindingskracht als sport. Om het gemeenschappelijk potentieel van sport en health te benutten zijn de beste ondernemers, leiders en managers nodig. Die leiden wij hier op.”

Prof. drs. Philip Wagner

Initiatiefnemer Executive MBA Sport & Health

De tweejarige parttime opleiding:

 • Is een veelomvattende, uitdagende en geaccrediteerde MBA.
 • Heeft docenten die uitdagen bij het ontwikkelen van visie binnen de belangrijke context van sport, vitaliteit en welzijn.
 • Ondersteunt bij het vergroten van ondernemerschap, leiderschap en innovatie.
 • Kent een didactisch concept waarbij deelnemers leren, onderzoeken en ervaren in de samenleving.
 • Leidt tot een thesis die daadwerkelijk aanzet tot innovaties in de keten van sport, bewegen en gezondheid

Voor wie?

Deze MBA is bedoeld voor vitale professionals die nog leniger willen worden. De opleiding is geschikt voor mensen met verschillende ervaringen en achtergronden: van een marketeer in de sport tot een medisch specialist, van een bestuurder in de zorg tot een onderzoeker en van een houder van een eerstelijnspraktijk tot een beleidsmaker.

Iedereen die affiniteit heeft met de keten sport, bewegen en gezondheid en zich verder wil ontwikkelen tot een ondernemende leider met een visie en oplossingen voor het welzijn van maatschappij en economie is hier thuis.

Curriculum

De Executive MBA Sports & Health vindt steeds op andere locaties plaats. De totale gemiddelde studielast is 1680 uur, verdeeld over twee jaar. Uniek is het leren in het hart van de samenleving. In iedere module bezoek je bedrijven, instellingen of concepten die relevant zijn binnen de context van sport en health en die je visie op de vitaliteit van de maatschappij verbreden.

Programmajaar 1

Het eerste jaar bestaat uit zes modules en een studiereis.
De studiebijeenkomsten vinden op wisselende locaties plaats op de donderdag van 14.00 – 21.00 uur.
Studiebelasting eerste jaar: 840 uur

 • Module 1: Ontwikkeling van visie, strategie en samenwerking
 • Module 2: Positionering, ondernemerschap, bedrijfsmodellen, financiën
 • Module 3: Facility- en eventmanagement
 • Module 4: Marketing en communicatie
 • Module 5: Governance en verandermanagement
 • Module 6: Leiderschap, teamontwikkeling en reflectie
 • Studiereis: China

Programma jaar 2

Het tweede jaar is het masterjaar en bestaat uit drie modules en een studiereis.
De studiebijeenkomsten vinden op wisselende locaties plaats op de donderdag van 14.00 – 21.00 uur.
Studiebelasting tweede jaar: 840 uur

 • Module 7: De wetenschappelijke onderzoeksvraag
 • Module 8: De opzet van het onderzoek
 • Module 9: Onderzoek uitvoeren en publiceren
 • Studiereis: Academy of Management Congres in de VS

“De Executive MBA moest mij helpen mijn ambities waar te maken. En dat heeft het gedaan. Meer dan dat zelfs. Mede dankzij de sterke basis die is gelegd, zie ik mijn toekomst als ondernemer in de sport vol vertrouwen en energie tegemoet.”

Femke Roest MBA

Ondernemer Sports Intelligence en zendercoördinator Ziggo Sport

Praktische informatie

Startdatum en locaties

Startdatum: 9 januari 2020

Locaties: De studiebijeenkomsten vinden plaats op wisselen locaties. Enkele voorbeelden zijn: Papendal, KNVB Campus, Food Valley, De Haagse Schilderswijk, SX, Team Heiner, Thialf, Beijing Sport University.

Investering

Opleidingskosten: € 29.550* inclusief studiereis naar China, studiereis met bezoek aan congres van de Academy of Management in de VS, arrangementskosten en examengeld.

Instapmodule Finance: € 450. Deze module is verplicht voor niet-financieel opgeleiden.

*De opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW en inclusief begeleiding op de opleidingslocatie en digitaal kennisplatform, exclusief studieboeken en facultatieve instapmodule finance. Voor de studiereizen geldt dat deze exclusief heen- en terugvlucht, aanvraag visum en eventueel reis- en annuleringsverzekering zijn. De verblijfskosten tijdens de studiereizen zijn gebaseerd op basis van double rooms. Voor het verblijf in single rooms wordt een meerprijs in rekening gebracht.

Fiscale aftrek voor studiekosten & rentevrije financieringsregeling

Je kunt als zelfstandig ondernemer of als werknemer altijd gebruik maken van de persoonsgebonden aftrek of de fiscale aftrek voor studiekosten. Dit houdt in dat de kosten van scholing, met inachtneming van een drempel op je inkomen, in mindering gebracht kunnen worden. Daarnaast biedt Wagner de mogelijkheid een financieringsregeling, vrij van renteheffing, af te sluiten.

Levenlanglerenkrediet

Wil je de Executive MBA Sports & Health volgen, maar heb je geen recht meer op reguliere studiefinanciering? Je kunt onder bepaalde voorwaarden geld lenen via het levenlanglerenkrediet.

Diploma

Na afronding van de Executive MBA Sports & Health ontvang je het diploma en mag je de titel MBA achter je naam voeren. De diploma-uitreiking vindt plaats in de A-kerk in Groningen.

 

 

“De Executive MBA is voor mij life changing. Door de combinatie van ondernemerschap, leiderschap en innovatie ben ik anders naar mezelf en de maatschappij gaan kijken. Het is meer dan een kennisopleiding. De opleiding zorgde voor een versnelde transformatie in mezelf om de sportmaatschappij te dienen en terug in zijn kracht te zetten.”

Sandra Temmerman MBA

Toelating

Voor inschrijving van de Executive MBA Sports & Health geldt de volgende toelatingseis:

 • Je bent in het bezit van een diploma op minimaal bachelor niveau of je hebt aantoonbare kennis, inzichten en vaardigheden op het niveau van een bachelor graad.

Ben je niet in het bezit van een diploma op minimaal bachelor niveau, dan bieden we de mogelijkheid om een toelatingsassessment te doen.

Faculty

Topdocenten uit wetenschap en praktijk brengen je naar een volgend niveau

2

“Als oud topsporter was de Executive MBA voor mij een cadeautje. De opzet van executive education maakt de leeromgeving professioneel en biedt veel ruimte voor individuele ontwikkeling. Trots ben ik op de afronding van mijn thesis, vooral omdat ik heb gemerkt dat deze MBA mij heeft laten groeien naar een hoger niveau van denken. Na 30 jaar werkzaam te zijn geweest bij een bank ben ik nu unithoofd in een ziekenhuis; de MBA heeft bijgedragen aan deze carrière switch! ‘You can achieve anything if you allow yourself to look from a different paradigm’.”

Adri Jaarsma MBA

Unithoofd Martini Ziekenhuis

Accreditatie

NVAO

De Executive MBA Sports & Health is door de NVAO op basis van de internationale AMBA (MBA) eisen  geaccrediteerd. De instellingscode (BRIN nummer) van Wagner is 30PH. Het CROHO nummer van de Executive MBA Sports & Health is 70155.

PIcompany

Wij zijn partner van PIcompany ten behoeve van o.m. de ontwikkeling en het gebruik van leiderschapscompetentieprofielen in sportmanagement.

Internationale expertise en partnerships

Wagner werkt internationaal samen; waaronder met universiteiten in Canada, de Verenigde Staten, China en Zuid-Amerika. Wagner vormt bovendien samen met een aantal Europese universiteiten het European Network of Sport Sciences in Higher Education en is lid van de North American Society Sport Management (NASSM). Daarnaast is Wagner een van de founding partners van de World Association in Sport Management (WASM).

 

“De Executive MBA heeft mij een paar flinke stappen vooruit gebracht in mijn vakgebied. Als bedrijfskundige/controller met een eigen bedrijf is het goed een bedrijfskundige blik te werpen op een conservatief vakgebied als sport. Total Quality Management in High Performance Management, mijn afstudeerrichting, zij issues waar ik zowel binnen als ook buiten de sport goede ervaringen mee opdoe en die deuren voor mij openen. Een topopleiding door stimulerende (sport-)omgevingen, interessante docenten, een perfecte organisatie en een hoog niveau mede door de kennis en kunde van mijn groep.”

Dankmar Caderius van Veen MBA

Eigenaar Projectbureau DCV

Alumninetwerk

Kennisbijeenkomst Sports & Health

Een keer per jaar komen alumni van de Executive MBA Sports & Health en andere geïnteresseerden bijeen. Een mooie traditie, waarbij we nieuwe mensen ontmoeten en van elkaar leren. Zo versterken we ons netwerk en groeien we als professional.

 

 

“Een studie naast je werk is af en toe echt gekkenwerk, maar het is zeker de moeite waard. De laatste twee jaar stonden in het teken van verwonderen, leren, ontwikkeling en momenten van onzekerheid. Ik kan wel met zekerheid zeggen dat het heeft bijgedragen aan mijn ontwikkeling als persoon en het heeft mij op het gebied van kennis versterkt.”

Tjeerd Meijer MBA

Sales Representative, Amer Sports Netherlands BV

Raad van Advies

Ten behoeve van de kwaliteit van het onderwijs adviseert de Raad van Advies Wagner, zowel gevraagd als ongevraagd, op strategisch gebied en inzake de gewenste ontwikkeling van de Executive MBA Sports & Health. Verschillende experts uit het vakgebied zijn in de Raad van Advies vertegenwoordigd. De Raad van Advies is onafhankelijk en beoordeelt op afstand de verrichtingen van Wagner en komt minimaal een keer per jaar bijeen.

De Raad van Advies bestaat uit:

 • Drs. Clémence Ross, voorzitter
 • Joop Alberda
 • Drs. Steven Volkers
 • Dr. Remco Hoekman

 

“Zowel het schrijven van mijn thesis als de hele Executive MBA hebben mijn kennis op het gebied van sport (management) verbreed en verdiept. Hier ga ik mijn verdere carrière veel plezier aan beleven!”

Jorike Olde Loohuis MSc MBA

Beleidsadviseur Sport, Gemeente Wijk bij Duurstede

Partners

Wagner werkt internationaal samen; waaronder met universiteiten in Canada, de Verenigde Staten, China an Zuid-Amerika. Wagner vormt bovendien samen met een aantal Europese universiteiten het European Network of Sport Sciences in Higher Education en is lid van het North American Society Sport Management (NASSM).

beijing sport university

Beijing Sport University

sportknowhow logo
logo sport netwerk

Sport-Netwerk

logo holland sport industry

Holland Sports & Industry

logo nassm

NASSM

“Door de Executive MBA heb ik mij binnen het sportmanagement op breed vlak kunnen ontwikkelen om eindelijk de stap te durven zetten mijn eigen onderneming binnen de sport te starten. Gaaf om te zien dat je de materie nu zelf toepast in de praktijk.”

Babette Zonnveld MBA

Ondernemer Mom in Balance
Vraag nu de online brochure aan!

 • Binnen enkele ogenblikken in je mail.
 • Uitgebreide informatie over de opleiding.
 • Op je gemak doorlezen wat onze opleiding zo bijzonder maakt.

Brochure aanvragen

Schrijf je nu gemakkelijk online in!

 • Vul het formulier zorgvuldig in (gemiddeld 5 minuten).
 • Je ontvangt een e-mail met je ingevulde gegevens.
 • Je ontvangt binnen enkele werkdagen een officiële bevestiging van je inschrijving.

Direct inschrijven

Stel je vraag!
We streven ernaar je vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden. Toch liever bellen? +31 (0)85 – 016 13 00.

Gesprekspartner
Jildou Jongman

06 - 11 45 19 71
jildou@wagner.nl

Bekijk profiel

Gezondheid wordt ook voor de sport een belangrijke focus

Lees verder

Accreditaties

nvao logo

NVAO

pi company partner logo

PI Company

crkbo instelling logo

CRKBO

Waarom kiezen voor Wagner?

 • Twee jaar studeren, een netwerk voor het leven
 • Create your own Game; leren waar het internet ophoudt
 • Topdocenten uit wetenschap en praktijk
 • Inspirerende leeromgeving in binnen- en buitenland
 • Knowledge on Tour; internationale studiereizen

Aanmelden nieuwsbrief

checkOnafhankelijk en internationaal georiënteerd  checkSinds 1985checkTrusted advisorcheckRijkserkende instelling voor Hoger OnderwijscheckMeer dan 15 erkenningen