Masterclasses Toekomstig
Leiderschap in de Sport

Als eerste in de toekomst aankomen

Type
Parttime

Duur
2 maanden

Studiebelasting
16 uur

Startdatum
26 maart 2019

Opleidingskosten
€ 995

Masterclasses Toekomstig Leiderschap in de Sport

Hoe pakt sport de kansen voor de toekomst? Hoe transformeert de sport business naar duurzaam ondernemerschap? Wat als de passie om te winnen duurzame ontwikkeling van de sportorganisatie in de weg staat? Kan meer aandacht voor integriteit het leiderschap in de sport versterken?

Deze vragen zijn aan de orde in de Masterclasses Toekomstig Leiderschap in de Sport. We nemen je vier dagen mee langs inspirerende hotspots. We koppelen wetenschappelijke inzichten aan een nieuwe visie op de samenleving. Aan nieuwe economische opvattingen. Aan andere verhoudingen. En aan duurzaam ondernemerschap.

Reis je met ons mee?

“Je moet de ramen van kennis altijd wijd open laten staan. Nieuwe kennis en ervaringen zijn een permanente inspiratiebron. De volgende generatie van masters heeft nieuwe oplossingen voor de erfenis van hun voorgangers. Masters hebben opdracht om gesel mee te nemen naar het kennisveld.”

Joop Alberda

Sportbestuurder

De Masterclasses Toekomstig Leiderschap in de Sport inspireert:

  • Om een succesvolle strategie te ontwikkelen tijdens technologische, sociaal-economische en bestuurlijke transities.
  • Om je te verbinden met interessante mensen in het ecosysteem van sport, bedrijfsleven en publiek domein.
  • Om je visie en leiderschap verder vorm te geven.

Curriculum

In 4 masterclasses komt het volgende aan bod:

  • Dag 1: Governance & Leadership: Doordat grenzen keer op keer verlegd worden komen nieuwe ethische en juridische vragen op. Hoe ver reikt het mandaat van leiderschap en wat als passie de professionaliteit dreigt te verblinden?
  • Dag 2: Ondernemerschap in de Sport: Ondernemerschap betekent permanent bezig zijn met het herdefiniëren van het speelveld, de spelregels en de spelers om zo de uitkomsten voor de belanghebbenden interessant te houden.
  • Dag 3: Competitive Balance: de paradox van succes: Eén van Nederlands meest vooruitstrevende en succesvolle (sport)managers legt uit wat er schuilgaat achter zijn succesvolle methode.
  • Dag 4: Nederlandse sport vanuit internationaal perspectief: Je krijgt een ‘insider perspective’ op de strategische rol die sport heeft in de lange termijn plannen van China. Voor de tweede keer in 15 jaar vinden daar de Olympische Spelen plaats.

“Wonderbaarlijke en opzienbare beschouwingen van alledaagse mondiale ontwikkelingen door vaak interessante sprekers of ‘hoe mensen de organisatie maken, en je ze daar in een hedendaagse context bij kan helpen’.”

 

Joost van Geel

Prestatiemanager, Koninklijke Nederlandse Hockey Bond

Praktische informatie

Startdatum en locaties

Masterclass 1: 26 maart 2019

Masterclass 2: 02 april 2019

Masterclass 3: 09 april 2019

Masterclass 4: 16 april 2019

Locaties: Hotel & Congrescentrum Papendal, KNVB Campus, SX Eindhoven en de Koninklijke Industrieele Groote Club

Investering

Opleidingskosten alumni Executive MBA Sport Management: € 750*

Opleidingskosten niet-alumni: € 995*

*De opleidingskosten zijn inclusief begeleiding op de opleidingslocatie, inclusief digitaal kennisplatform en arrangementskosten. De Masterclasses zijn vrijgesteld van BTW.

Fiscale aftrek voor studiekosten & rentevrije financieringsregeling

Je kunt als zelfstandig ondernemer of als werknemer altijd gebruik maken van de persoonsgebonden aftrek of de fiscale aftrek voor studiekosten. Dit houdt in dat de kosten van scholing, met inachtneming van een drempel op je inkomen, in mindering gebracht kunnen worden.

Daarnaast biedt Wagner de mogelijkheid een financieringsregeling, vrij van renteheffing, af te sluiten.

Certificaat

Na afronding van de Masterclasses Toekomstig Leiderschap in de Sport ontvang je een certificaat van deelname.

 

 

“Een Nederlandse grens overstijgende sport- en beweegwaarde. Een doolhof, sportief én zéér waardevol. Deskundige toeschouwers met professionele toneelspelers.”

 

Rein Persaud

Secretaris General, Federashon Deporte Olìmpiko Kòrsou

Faculty

Accreditatie

Rijksoverheid erkend

Wagner is een door de Rijksoverheid erkende instelling voor Hoger Onderwijs. De instellingscode (BRIN-nummer) van Wagner is 30PH.

PE-punten

De Permanente Educatie punten die behaald worden met de Masterclasses Toekomstig Leiderschap in de Sport worden door diverse beroepsorganisaties erkend. Deelname aan deze Masterclasses levert 12 PE-punten op bij erkenning door de beroepsgroep.

 

“In de Masterclasses Toekomstig Leiderschap in de Sport krijg je de gelegenheid de bigger picture tot je te nemen.”

 

Erik Ruts

Hoofd Partnerships, NOC*NSF en Directeur Sponsorbrein

Alumninetwerk

Sport Management Meeting

Twee keer per jaar komen alumni van de Executive MBA Sport Management en andere geïnteresseerden bijeen. Een mooie traditie, waarbij we nieuwe mensen ontmoeten en van elkaar leren. Zo versterken we ons netwerk en groeien we als professional.

 

“Door de sprekers werd ik getriggerd om op een andere manier te kijken naar de sportwereld / je eigen werkgebied. De sprekers denken echt anders dan ‘de rest’ én vertalen dit ook naar doen. Durven hun mening te geven en nek uit te steken, wat maakt dat ze opvallen en successen boeken. Dit vond ik inspirerend.”

 

Carmen Lip

Docent ROC Alfa Sport en Bewegen

Gesprekspartner
Sander Claassen

06 - 21 46 15 80
sander@wagner.nl

Bekijk profiel

Accreditaties

pe algemeen logo

PE

crkbo logo

CRKBO

Waarom kiezen voor Wagner?

  • Topsprekers
  • Reizen langs inspirerende hotspots
  • Deelname aan exclusief alumni netwerk

checkOnafhankelijk en internationaal georiënteerd  checkSinds 1985checkTrusted advisorcheckRijkserkende instelling voor Hoger OnderwijscheckMeer dan 15 erkenningen