Masterclasses Toekomstig Leiderschap

Richt je blik op de weg die niemand kent

Duur
1 maand

Studiebelasting
12 uur

Startdatum
12 mei 2020

Opleidingskosten
€ 1.395*

Masterclasses Toekomstig Leiderschap

Studio Wagner

Breukvlakken worden realiteit: Wagner lanceert Studio Wagner.

De samenleving zit in een breukvlak. Om onze klanten te kunnen blijven bedienen hebben we Studio Wagner gelanceerd.

Vanuit deze studio aan het Hoge der A in Groningen worden voorlopig op interactieve wijze alle (post)graduate opleidingen, masterclasses en boardroom sessies verzorgd. ‘As long as it takes’.

2020 is het derde jaar waarin Wagner een serie masterclasses over toekomstig leiderschap organiseert. Langzamerhand kunnen we spreken van een traditie. We leren dat de masterclasses een uitstekende gelegenheid zijn om te ontmoeten, samen te reflecteren en te anticiperen op de toekomst. We wisselen nieuwe kennis en inzichten uit en beginnen of versterken onderlinge relaties. De gedeelde context is ons persoonlijke ondernemerschap in de samenleving en de behoefte vorm te geven aan een duurzame toekomst. We richten de blik vooruit op de weg naar een wereld die groter is dan onszelf.

Duurzaam leiderschap

Het thema dat dit jaar centraal staat is duurzaam leiderschap. Duurzaamheid is hét sleutelbegrip van deze tijd en raakt aan alle facetten van onze samenleving. Het betreft niet alleen ons leefklimaat, maar omvat alle voorwaarden van onze existentie. Het begrip doet een appèl op ons vermogen om samen te leven in een wereld waarin we steeds meer van elkaar afhankelijk zijn. In hoeverre zijn we vanuit die afhankelijkheid in staat elkaar de ruimte te geven om ons ieder voor zich te ontplooien tot de persoon die we willen zijn? En hoe ziet de wereld eruit waarin we die persoon willen zijn?

 

“Je moet de ramen van kennis altijd wijd open laten staan. Nieuwe kennis en ervaringen zijn een permanente inspiratiebron. De volgende generatie van masters heeft nieuwe oplossingen voor de erfenis van hun voorgangers.”

Joop Alberda

Sportbestuurder

De Masterclasses Toekomstig Leiderschap bieden je:

  • De nieuwste inzichten op het gebied van duurzaam leiderschap.
  • Een frisse blik op de uitdagingen van vandaag en de kansen van morgen.
  • Veel interactie met inspirerende sprekers en deelnemers.
  • Gelegenheid om je netwerk uit te breiden en te versterken.
  • Kennis en ideeën waarmee je je visie op de toekomst verrijkt.

Curriculum

Masterclass 1: Het leiden van de toekomst

Prof. drs. Philip Wagner en drs. Egbert Mulder

Globale update

Philip Wagner geeft je een globale update. Hij neemt je mee in zijn visie op en inzichten in de grote ontwikkelingen die nu gaande zijn in de wereld. Hij ontleedt het heden en mijdt daarbij de scherpe randen niet. Hoe staat de wereld ervoor, welke verschuivingen vinden plaats en op welke breukvlakken bevinden we ons? Aan de hand van deze duiding observeert Philip vervolgens de toekomst. Welke betekenis heeft de huidige tijd voor de invulling van leiderschap? Wat is er nodig?

Circulair leiderschap

Circulair leiderschap gaat over duurzaam en toekomstbestendig vormgeven. Egbert Mulder neemt je aan de hand van dit begrip mee terug naar de kern. We vragen hem de oorsprong van het begrip circulair leiderschap te verklaren. Hij verhaalt over de geschiedenis van deze vorm van leiderschap en duidt van daaruit de betekenis voor een visie op organiseren. Hoe wordt en blijf je bewust van de dynamiek die speelt en creëer je blijvende waarde? Ben je als leider aanspreekbaar in het maatschappelijke debat? Wat is voor jou de kern?

 

Masterclass 2: Leiderschap in een ongrijpbare wereld

Leen de Waal MSc MA en drs. Ingrid Huting

De reis naar buiten

Leen de Waal is een snelle denker die vanuit diverse perspectieven naar de wereld kijkt. Is hij in staat om de snelheid waarmee veranderingen momenteel gepaard gaan bij te benen? Leen geeft een inleiding rondom het begrip ‘rapid complexity’. Hij beschouwt zowel het tempo als de complexiteit van huidige ontwikkelingen in economie en samenleving en zoekt uit in hoeverre het mogelijk is zaken te volgen en te ontwarren. Als veranderingen zo snel gaan dat anticipatie en plannen van acties niet meer mogelijk is, wat is dan het alternatief?

De reis naar binnen

Ingrid Huting richt de aandacht op je aandachtige zelf. De wereld is volledig bereikbaar en tegelijkertijd ongrijpbaar als nooit tevoren. Verhoudingen staan op scherp en het is een uitdaging om je als individu te manifesteren. Hoe blijf je als mens overeind in het krachtenveld van de omgeving? Hoeveel druk kunnen we hebben en hoe verschilt dit per persoon? Hoe houd je grip en blijf je mentaal gezond? Ingrid daagt je uit te reflecteren op je bewustzijn en zingeving. Het medicijn voor toekomstige leiders komt waarschijnlijk niet in de vorm van een pilletje.

 

Masterclass 3: Vitaliteit ontwikkelen

Gerard Kemkers en Angelique Groot MMS

Talent ontwikkelen

Gerard Kemkers toont de raakvlakken tussen topsport en het bedrijfsleven. Hij constateert dat de aandacht in organisaties verschuift van facilitaire en fysieke zaken, zoals een gebruiksvriendelijke en aangename werkomgeving, naar mentale aspecten. Het belang van het mentale welbevinden wordt gezien. Gerard zet zijn ervaring als topsporter, topcoach en performance manager in om je te vertellen over de ideale omstandigheden voor vitaliteit en duurzame zelfontwikkeling. Talentontwikkeling en vitaal leiderschap zijn de thema’s.

Gezondheidsinterventies

We worden ouder, werken langer en doen bovendien minder fysieke arbeid. Alom vat het idee post dat we als samenleving een uitdaging hebben op het gebied van gezondheid en vitaliteit. Angelique Groot deelt haar kennis over preventieve gezondheidszorg. Hoe richten we onze gemeenschappen en zorg in als we meer bezig zijn met voorkomen in plaats van genezen? Welke interventies zijn effectief en welke rol hebben bedrijven? Stel je een wereld voor waarin iedereen vitaal is. Is die wereld bereikbaar en wat hebben we daarvoor over?

 

Masterclass 4: Good governance

Prof. dr. Wim Dubbink en prof. drs. Philip Wagner

Morele ontwikkeling

Wim Dubbink stelt vragen. Bereid je voor op een diepgaand en uitdagend gesprek over ethisch handelen en moraliteit. De wereld verandert in rap tempo. Maatschappelijke standaarden ontwikkelen mee. We zijn voortdurend in transitie en een vraag die daarbij rijst is: past onze moraal zich ook aan? Of kunnen we de vraag anders stellen: passen wij onze moraal ook aan? Wim nodigt uit samen te filosoferen over de invloed die wij hebben op de morele ontwikkeling van onszelf en van anderen.

Governance als medicijn

We sluiten de serie af met Philip Wagner die verschillende perspectieven geeft op het belang van governance. De belangrijkste vraag daarbij is: wat is de waarde van governance? Investeren in governance vergt een duidelijke visie op bijvoorbeeld de mate van beteugeling of de mate van ontwikkeling die een organisatie voor ogen heeft. Philip deelt zijn meest recente inzichten over investeren in governance als waardecreatie. Is governance een effectief medicijn of een vergeefse placebo?

 

 

 

Praktische informatie

Locatie SXData en locaties

Masterclass 1: 12 mei 2020, SX, Eindhoven
Masterclass 2: 19 mei 2020, Blue City, Rotterdam
Masterclass 3: 26 mei 2020, Karel V, Utrecht
Masterclass 4: 10 juni 2020, Koninklijke Industrieele Groote Club, Amsterdam

Het programma ziet er als volgt uit:
15.30 – 16.00 uur: Open deuren en ontvangst
Locatie Koninklijke Industrieele Groote Club16.00 – 16.30 uur: Flitsontmoetingen
16.30 – 18.00 uur: Eerste inleiding en dialoog
18.00 – 19.00 uur: Diner pensant et amusant
19.00 – 20.30 uur: Tweede inleiding en dialoog
20.30 – 21.15 uur: Ontspanning

Investering

Opleidingskosten € 1.395*

Voor alumni van Wagner programma’s geldt een kortingspercentage van 25% op de opleidingskosten.

*De opleidingskosten zijn inclusief begeleiding op de opleidingslocatie, digitaal kennisplatform en arrangementskosten. De Masterclasses zijn vrijgesteld van BTW.

Fiscale aftrek voor studiekosten & rentevrije financieringsregeling

Je kunt als zelfstandig ondernemer of als werknemer altijd gebruik maken van de persoonsgebonden aftrek of de fiscale aftrek voor studiekosten. Dit houdt in dat de kosten van scholing, met inachtneming van een drempel op je inkomen, in mindering gebracht kunnen worden. Daarnaast biedt Wagner de mogelijkheid een financieringsregeling, vrij van renteheffing, af te sluiten.

Certificaat

Na afronding van de Masterclasses Toekomstig Leiderschap ontvang je een certificaat van deelname.

 

 

“Een Nederlandse grens overstijgende sport- en beweegwaarde. Een doolhof, sportief én zéér waardevol. Deskundige toeschouwers met professionele toneelspelers.”

Rein Persaud

Secretaris General, Federashon Deporte Olìmpiko Kòrsou

Faculty

2

Alumninetwerk

Kennisbijeenkomsten

Drie keer per jaar komen alumni van de Wagner programma’s bij elkaar tijdens een Kennisbijeenkomst. Nadrukkelijk zijn ook andere geïnteresseerden in dit onderwerp welkom. De kennisbijeenkomsten leveren 2 PE punten op bij erkenning door jouw beroepsgroep.

De eerstvolgende Kennisbijeenkomst vindt plaats op 8 juni 2020 van 16.00 – 18.00 uur bij de Koninklijke Industrieele Groote Club in Amsterdam.

Meer informatie over de Kennisbijeenkomsten vind je hier.

 

“De masterclasses brengen groen en rijp bij elkaar. Nieuw verfrissende inzichten worden daardoor tegelijkertijd getoetst op expertises van voorheen. Dat maakt de masterclasses super interessant.”

Arjan de Vries

Directeur NFTU

Accreditatie

Rijksoverheid erkend

Wagner is een door de Rijksoverheid erkende instelling voor Hoger Onderwijs. De instellingscode (BRIN-nummer) van Wagner is 30PH.

PE-punten

De Permanente Educatie punten die behaald worden met de Masterclasses Toekomstig Leiderschap worden door diverse beroepsorganisaties erkend. Deelname aan deze Masterclasses levert 12 PE-punten op bij erkenning door de beroepsgroep.  

 

“In de Masterclasses Toekomstig Leiderschap krijg je de gelegenheid de bigger picture tot je te nemen.”  

Erik Ruts

Hoofd Partnerships, NOC*NSF en Directeur Sponsorbrein

Schrijf je nu gemakkelijk online in!

  • Vul het formulier zorgvuldig in (gemiddeld 5 minuten).
  • Je ontvangt binnen enkele werkdagen een officiële bevestiging van je inschrijving.

Direct inschrijven

Stel je vraag!
We streven ernaar je vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden. Toch liever bellen? +31 (0)85 – 016 13 00.

Gesprekspartner
Jildou Jongman

06 - 11 45 19 71
jildou@wagner.nl

Bekijk profiel

Accreditaties

pe algemeen logo

PE

crkbo logo

CRKBO

Waarom kiezen voor Wagner?

  • Topsprekers
  • Reizen langs inspirerende hotspots
  • Deelname aan exclusief alumni netwerk

Aanmelden nieuwsbrief

checkOnafhankelijk en internationaal georiënteerd  checkSinds 1985checkTrusted advisorcheckRijkserkende instelling voor Hoger OnderwijscheckMeer dan 15 erkenningen