Marketing, Communicatie en Community Building in Sports & Health

Ik beweeg, jij beweegt, wij bewegen. Hoe bewegen we samen in een wereld in verwarring?

Duur
8 bijeenkomsten
Studiebelasting
15 uur per week
Startdatum
28 januari 2021
Opleidingskosten
€ 3.600

Please enable the breadcrumb option to use this shortcode!

Leergang 3: Marketing, communicatie en community building in Sports & Health

De Coronacrisis heeft onze perceptie van samenkomen veranderd. Hoe richten we voortaan grootschalige evenementen in, kunnen we de beleving van sport blijvend faciliteren, hoe bewaken we de capaciteit en beweegruimte van mensen in zorginstellingen en ziekenhuizen?

In deze leergang kijken we grensoverschrijdend naar:

 • Veiligheid, privacy, risicomanagement en beleving van organisaties en evenementen in Sports & Health
 • Marktpositionering van zich ontwikkelende instellingen in Sports & Health
 • Strategie- en beeldvorming richting klanten, cliënten, sporters en supporters in Sports & Health

Inhoud

In deze leergang duiken we in de beleving van (grote) groepen mensen in de wereld van sport en gezondheid. je leert ook hoe je daarbinnen je merk positioneert.  We werken steeds met methoden gebaseerd op design thinking en ontwerpgericht onderzoek. We behandelen verder:

 • Infrastructuur in Sports & Health
 • Interfunctionaliteit in Sports & Health
 • Nieuwe belevingsconcepten in de context van Sports & Health
 • Marketing- en communicatiebeslissingen en merkmanagement in Sports & Health

 

Theorie

Theorieën en methoden die aan bod komen zijn:

 • Crowdmanagement
 • Management Game
 • Marketing- en communicatiestrategie
 • Belevingseconomie

 

Highlights

In de leergang wisselen we steeds tussen academische kennis en voorbeelden uit de praktijk. We volgen recente ontwikkelingen en dompelen ons onder in de volgende praktijkvoorbeelden:

 • De maatschappelijke functie van een Betaald Voetbal Organisatie
 • Afdeling Healthy Aging in het UMCG
 • Multidisciplinaire interventies in de Schilderswijk

 

Voor wie?

Deze leergang is geschikt voor ondernemers, professionals, managers en bestuurders in de wereld van Sports & Health die samen met anderen de ruimte voor en beleving van vitaliteit in een samenleving met nieuwe omgangsvormen willen herdefiniëren.

Onderdeel Executive MBA Sports & Health

Deze leergang kan gevolgd worden als onderdeel van de Executive MBA Sports & Health. Voorwaarde is dat na afloop van de leergang de theorietoets succesvol wordt afgerond. Andere leergangen van het eerste jaar van de Executive MBA Sports & Health zijn:

 • Maatschappelijke positionering en ondernemerschap in Sports & Health
 • Governance, leiderschap en ontwikkeling in Sports & Health
 • Academische studiereis naar China

De leergangen zijn stuk voor stuk afzonderlijke modules van de geaccrrediteerde Executive MBA Sports & Health. Reken dus op een gedegen opleiding met topdocenten, relevante academische kennis en inzichten en vernieuwende voorbeelden uit de praktijk. Succesvolle afronding van alle vijf leergangen geeft toegang tot het tweede en laatste jaar van de MBA. Meer informatie over de Executive MBA Sports & Health

Praktische informatie

Data

UMCG

Leergang 3 bestaat uit 8 bijeenkomsten:

Dag 1: 28 januari 2021
Dag 2: 04 februari 2021
Dag 3: 11 februari 2021
Dag 4: 18 februari 2021
Dag 5: 01 april 2021
Dag 6: 08 april 2021
Dag 7: 15 april 2021
Dag 8: 22 april 2021

Locaties

Onderdeel van het leerproces is dat we elkaar ontmoeten in ruimten die ons inhoudelijk verder brengen. We gaan bijvoorbeeld naar:

 • Circuit ZandvoortLocatie Papendal
 • SX Eindhoven
 • Papendal
 • Koninklijke Industriële Groote Club

 

Investering

Opleidingskosten: € 3.600 inclusief arrangementskosten. *De opleidingskosten zijn vrijgesteld van BTW en inclusief begeleiding op de opleidingslocatie en digitaal kennisplatform en exclusief studieboeken.

Hoe financier je deze opleiding?

Er zijn verschillende mogelijkheden om de Executive MBA Sports & Health te financieren. Zo biedt Wagner een financieringsregeling, vrij van renteheffing en zijn je studiekosten fiscaal aftrekbaar. Je vindt alle opties in de brochure ‘Hoe financier je de Executive MBA Sports & Health’. Download de brochure Financiering

Diploma

Per afgeronde leergang ontvang je een certificaat van deelname. Wanneer je alle leergangen los afneemt en de toetsing succesvol afrondt, leidt een stapeling van alle afzonderlijk gevolgde leergangen ook tot het MBA diploma.

“De Executive MBA is voor mij life changing. Door de combinatie van ondernemerschap, leiderschap en innovatie ben ik anders naar mezelf en de maatschappij gaan kijken. Het is meer dan een kennisopleiding. De opleiding zorgde voor een versnelde transformatie in mezelf om de sportmaatschappij te dienen en terug in zijn kracht te zetten.”

Sandra Temmerman MBA

Faculty

De volgende docenten bereiden zich voor om hun kennis en ervaring in te zetten om samen met jou en alle deelnemers actuele vraagstukken van nieuwe perspectieven te voorzien:

2

“Als oud topsporter was de Executive MBA voor mij een cadeautje. De opzet van executive education maakt de leeromgeving professioneel en biedt veel ruimte voor individuele ontwikkeling. Trots ben ik op de afronding van mijn thesis, vooral omdat ik heb gemerkt dat deze MBA mij heeft laten groeien naar een hoger niveau van denken. Na 30 jaar werkzaam te zijn geweest bij een bank ben ik nu unithoofd in een ziekenhuis; de MBA heeft bijgedragen aan deze carrière switch! ‘You can achieve anything if you allow yourself to look from a different paradigm’.”

Adri Jaarsma MBA

Unithoofd Martini Ziekenhuis

Alumninetwerk

Kennisbijeenkomsten

Vier keer per jaar komen alumni van de Wagner programma’s bij elkaar tijdens een Kennisbijeenkomst. Nadrukkelijk zijn ook andere geïnteresseerden in dit onderwerp welkom. De kennisbijeenkomsten leveren 2 PE punten op bij erkenning door jouw beroepsgroep. Meer informatie over de Kennisbijeenkomsten vind je hier. https://youtu.be/7V_7kaKJTi0

“Een studie naast je werk is af en toe echt gekkenwerk, maar het is zeker de moeite waard. De laatste twee jaar stonden in het teken van verwonderen, leren, ontwikkeling en momenten van onzekerheid. Ik kan wel met zekerheid zeggen dat het heeft bijgedragen aan mijn ontwikkeling als persoon en het heeft mij op het gebied van kennis versterkt.”

Tjeerd Meijer MBA

Sales Representative, Amer Sports Netherlands BV

Partners

Wagner werkt internationaal samen; waaronder met universiteiten in Canada, de Verenigde Staten, China an Zuid-Amerika. Wagner vormt bovendien samen met een aantal Europese universiteiten het European Network of Sport Sciences in Higher Education en is lid van het North American Society Sport Management (NASSM).

beijing sport university
sportknowhow logo
Logo SportNetwerk
logo holland sport industry
logo nassm

“Door de Executive MBA heb ik mij binnen het sportmanagement op breed vlak kunnen ontwikkelen om eindelijk de stap te durven zetten mijn eigen onderneming binnen de sport te starten. Gaaf om te zien dat je de materie nu zelf toepast in de praktijk.”

Babette Zonnveld MBA

Ondernemer Mom in Balance
Vraag nu de online brochure aan!

 • Binnen enkele ogenblikken in je mail.
 • Uitgebreide informatie over de opleiding.
 • Op je gemak doorlezen wat onze opleiding zo bijzonder maakt.

Brochure aanvragen

Schrijf je nu gemakkelijk online in!

 • Vul het formulier zorgvuldig in (gemiddeld 5 minuten).
 • Je ontvangt een e-mail met je ingevulde gegevens.
 • Je ontvangt binnen enkele werkdagen een officiële bevestiging van je inschrijving.

Direct inschrijven

Stel je vraag! We streven ernaar je vraag binnen twee werkdagen te beantwoorden. Toch liever bellen? +31 (0)85 – 016 13 00.

Programma expert
Jildou Jongman

06 - 11 45 19 71
jildou@wagner.nl

Bekijk profiel

Gezondheid wordt ook voor de sport een belangrijke focus

Lees verder

Accreditaties

nvao logo

NVAO

pi company partner logo

PI Company

crkbo instelling logo

CRKBO

Waarom kiezen voor Wagner?

 • Executive MBA modulair te volgen
 • Create your own Game; leren waar het internet ophoudt
 • Topdocenten uit wetenschap en praktijk
 • Inspirerende leeromgeving in binnen- en buitenland
 • Knowledge on Tour; internationale studiereizen

Aanmelden nieuwsbrief

checkOnafhankelijk en internationaal georiënteerd  checkSinds 1985checkTrusted advisorcheckRijkserkende instelling voor Hoger OnderwijscheckMeer dan 15 erkenningen