Categorie: Profielen

Dr. Ir. Kees Joziasse

Kees Joziasse Ik ben een doorgewinterde Innovatie en R&D professional met 20+ jaar ervaring in...

Erik Preisser

Erik Preisser Veel bedrijven begeven zich, of zijn van plan zich te begeven, op het pad van...

Drs. Marjan Ruiter

Marjan Ruiter Ruime museale ervaring, kennis van fondsenwerving (aan beide zijdes van de tafel),...

Eddy Korevaar

Zet graag mijn ervaring als bestuurder consultant in om bij voorkeur richting MKB/familiebedrijf het toezicht op een correcte wijze in te vullen. Om de continuïteit over toekomstige generaties op een goede wijze te borgen is het instellen van professioneel toezicht van groot belang. In mijn praktijk als adviseur binnen veelal familiebedrijven zie ik helaas veel te veel gevallen waarin het bij de overdracht mis gaat omdat er onvoldoende Countervailing Power is geïnstalleerd.

Drs. Willy Wildenborg

Ik denk dat ik in de rol van commissaris voor specifieke bedrijven van grote toegevoegde waarde kan zijn en zou in die rol dan ook veel plezier beleven en voldoening krijgen.

Ing. Corné Geerts

Met 25 jaar werkervaring in internationale goederenstromen in een innovatieve (IT) omgeving wil ik bedrijven met (internationale) groeiambitie graag helpen.

Drs. Chantal van Oijen Ba.

Graag wil ik mijn ruime ervaring als algemeen en operationeel directeur inzetten om bestuurders te ondersteunen om ambities waar te maken en doelen te realiseren. Mijn expertise op het gebied van verandermanagement, HR en leiderschap, marketing en communicatie wil ik graag gebruiken om verbinding te creëren tussen strategie en operatie, tussen binnen en buiten en tussen mens, markt en organisatie. Ik ben verbindend, energiek en resultaatgericht waarmee ik bestuurders kan begeleiden in het realiseren van ambities en plannen. De in 2020 afgeronde governance opleiding voor commissarissen en toezichthouders heeft mij ook de benodigde basis gegeven om als toezichthouder of commissaris mijn rol goed in te kunnen vullen.

Drs. Monique Joosen RC

Als CFO / statutair bestuurder heb ik ervaring in het omgaan met RvC;’s. In de rol van commissaris wil ik graag mijn kennis en expertise inzetten om bedrijven te verbeteren door een opbouwend kritische sparringpartner te zijn voor het management. In mijn eerdere rol als adviseur heb ik gemerkt dat opdrachtgevers dat ook waarderen.

Mijn toegevoegde waarde aan een RvC bestaat vooral uit:
• Brede ervaring in Finance & Control bij zowel nationaal als internationaal opererende ondernemingen in verschillende branches en eigendomsvormen;
• Ervaring met IT en digitalisering;
• Affiniteit met corporate governance;
• Abstract kunnen denken en een helicopterview.

Bram van der Vaart MOC

Ik zet mijn gedegen kennis en ervaring graag in voor organisaties en bedrijven, die een maatschappelijke relevantie hebben. Van betekenis willen zijn is een belangrijke drijfveer van mij. Graag zet ik mij in voor het nastreven van duurzaam succes van organisaties die zich continu in een veranderende samenleving opereren.
Ik breng brede leidinggevende – bestuurlijke – politieke – toezichthoudende ervaring mee. Met mijn vastgoedkennis en financieel economische en arbeidssociologische achtergrond ben ik een professionele sparringpartner voor bestuurders én een kritische toezichthouder. Naast mijn ervaring als toezichthouder actualiseer ik regelmatig mijn kennis (eind 2019 heb ik de Governance opleiding bij het Wagner instituut gevolgd en afgerond).

Drs. Petra Woldendorp

Vanuit mijn kennis, ervaring en opleiding bijdragen aan goede invulling van de RvC/RvT rol om samen met de bestuurder (het bestuur) het maximale voor een organisatie, haar werknemers en stakeholders te faciliteren en organiseren.

Marjolein Brasz MSc

Door collega commissarissen en op de werkvloer word ik gewaardeerd om mijn ‘fijne ontspannen stijl’. Ik ben een snelle denker, kritisch maar meedenkend en opbouwend. Ik hou van het teamspel tussen de RvC, bestuurder en de AVA.

Organisatie die staan voor verandering, complexe maatschappelijke problemen en waarin behoefte is aan nieuwe positieve energie ben ik graag ten dienste.

In 2001, na mijn studie bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, ben ik gaan werken in de energiesector. Aanvankelijk in de traditionele olie- en gasindustrie gevolgd door banen op het gebied van duurzame energie en materialen. Ik heb gewerkt in business development en management rollen (MT) waarbij product, proces en/of systeeminnovatie de rode draad vormde. Vaak in dynamische omgevingen waar verandering noodzakelijk is, daarin breng ik richting, verbinding en energie.

Drs. Wietske Veltman

De wereld iedere dag een beetje mooier maken is wat mij drijft. Zo dat iedereen kan meedoen, naar vermogen.

Als toezichthouder wil ik werelden bij elkaar brengen. Bijvoorbeeld het sociaal domein binnen de woningbouw of de zorg.
Zo kunnen partijen elkaar beter verstaan en tot resultaat komen.

De uitdagingen van dit moment zijn groot, niemand heeft een panklaar antwoord. Overheden, bedrijven, maatschappelijke partijen en inwoners kunnen niet anders dan met elkaar samenwerken om resultaten te boeken en vertrouwde verhoudingen verschuiven.

Mijn kracht is mensen en organisaties vertrouwen geven om nieuwe ervaringen op te doen en te experimenteren, zonder hun waarden te verliezen. Met ziel en zakelijkheid; vanuit visie met oog voor de mens. Ik heb op complexe dossiers binnen en tussen organisaties bruggen weten te slaan. Bestuurlijk en in de uitvoering. In een open sfeer, met de inhoud centraal en met ruimte voor ieders passie. Zo versterk ik samenwerking binnen en tussen organisaties.

Nico Haster RA RC EMFC

In deze fase van mijn carrière wil graag tijd vrij maken om mij ook in te zetten voor andere organisaties. Met mijn brede ervaring in diverse sectoren, zowel in lijn-, als financiële functies, denk ik een goede- en professionele bijdrage te kunnen leveren in de rol van toezichthouder/commissaris.

Edwin de Vries MBA

Om als onafhankelijk en internationaal georiënteerde toezicht houder het bestuur de ondersteunen.

Frans Pouw LLM

Zou graag opgedane kennis en ervaring willen inzetten als toezichthouder. Kan goed “actief luisteren”. Weet snel hoofd- en bijzaken te onderscheiden. Heb vaak “frisse blik” op zaken. Geef liever goede voorzetten dan zelf scoren.

Drs. Terry Flokstra

Als bedrijfseconoom heb ik een jarenlange ervaring opgebouwd in de vakgebieden Finance, HRM en Legal. Een verbindende factor met aandacht voor de relatie en focus op het resultaat. Veel ervaring opgedaan in het opereren in een internationale familie onderneming met vele in- en externe stakeholders.
Ik kan goed luisteren, ben besluitvaardig, neem initiatief, denkt in mogelijkheden en is sterk in het continue verbeteren van bedrijfsprocessen door het werkelijk begrijpen van de business. Succesvol door cultureel- en organisatie- sensitief en het daadwerkelijk weten verbinden van mensen.
Deze ervaring en kwaliteiten zou ik graag willen inzetten om vooral ook maatschappelijke organisaties verder te brengen.

Koert van der Bij AA / RB

Na 10 jaar statutair bestuurder en een loopbaan van 40 jaar in de accountancy treed ik (bij het bereiken van mij 60e jaar) volgens afspraak terug en sta ik er voor open mijn kennis en ervaring op een andere wijze in te brengen. Door toezicht, raadgeving en coaching organisaties en personen helpen zich te ontwikkelen.

Caroline Smets

Ik wil je mijn kennis en ervaring graag maatschappelijk inzetten. De rol van de Raad van Toezicht past me ook als tegenhanger van mijn dagelijkse werkzaamheden.

Mieke Akkermans MGM

Nuchter, open-minded, innoverend en mensgericht; een paar kenmerken die mensen waarderen wanneer ze met mij samenwerken. Ik ben een ervaren directeur bestuurder met expertise op het gebied van financiën, HR en marketing/communicatie. Bovendien heb ik ervaring in een complexe politiek-bestuurlijke omgeving. Graag wil ik mijn kennis en ervaring inzetten om de governance van een organisatie mede in te vullen en waar mogelijk te verstevigen ten behoeve van klanten, medewerkers en resultaten. Tegelijkertijd wil ik mijzelf daarmee verder ontwikkelen en leren van bestuurders en collega-toezichthouders.

Wim Nieuwehuijse

Brede ervaring in het commerciële management van kleine en grote ondernemingen. Teamspeler en facilitator. Gemotiveerd om veelzijdige kennis op het gebied van commercie, digitalisering en financiën ter beschikking te stellen in toezichthoudende rol. Sterk en snel veranderend maatschappelijk veld en de rol van digitalisering daarin maakt het interessant en uitdagend om in toezicht te helpen in transformaties van bedrijven & instellingen.

Bezig met laden

Filter profielen